Psittacula cyanocephalo roso
Μοιάζει πολύ με το δαμάσκηνο-κέφαλο παπαγαλάκι, άλλα το κεφάλι του αρσενικού είναι ροδοκόκκινο, το μέρος πίσω από το κεφάλι του μωβίζει. Το κεφάλι του θηλυκού είναι σταχτί γκρίζο και οι κίτρινες άκρες είναι πιο ανοιχτές. Το θηλυκό αυτής της ράτσας έχει και την κόκκινη κηλίδα στον ώμο. Είναι λίγο μικρότερο από το δαμάσκηνο-κέφαλο παπαγαλάκι. Πατρίδα: Σιάμ, Καμπότζη, Ινδοκίνα, Ασάμ, Νότια Κίνα.
Ο K. Ruhm επαινεί το δαμασκηνό-κέφαλο παπαγαλάκι σαν πολύ κατάλληλο για διασταύρωση και έχει πολλές επιτυχίες με αυτό σε πολλές γενιές. Πάντως από νεότερη εποχή έχουμε μάλλον λίγες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Είναι προτιμότερο να γίνεται το ζευγάρωμα αυτού του είδους σε μικρά αναθρεπτήρια. Το ζευγάρωμα είναι δύσκολο γιατί το θηλυκό εισάγεται σπάνια.
Τα πουλιά που έχουν εισαχθεί μικρά αποκαλύπτεται όταν μεγαλώσουν ότι είναι αρσενικά (με την αλλαγή του χρώματος). Είναι λοιπόν αρκετά δύσκολο να φτιάξει κανείς ζευγάρια για αναπαραγωγή. Πάντως, τα δαμάσκηνο-κέφαλα παπαγαλάκια είναι ευχάριστα κατοικίδια πουλιά που σε αντίθεση με τα συγγενικά τους πουλιά δεν φωνάζουν άλλα μόνο τιτιβίζουν. Συνήθως είναι ήσυχα και μπορούν να ζουν με μικρότερα πουλιά σε ευρύχωρο κλουβί, άλλα όχι με άλλους παπαγάλους.
Είναι γνωστά και μπλε και κίτρινα είδη.
Το δαμασκηνό-κέφαλο παπαγαλάκι εισάγεται συχνά ενώ το ροδοκέφαλο παπαγαλάκι πολύ σπάνια. Έχουν το ίδιο χαρακτήρα. Όταν συνηθίσουν είναι αρκετά ανθεκτικά. Πρέπει όμως να μη μένουν στο πολύ κρύο το χειμώνα. Τα μικρά πουλιά μπορούν να εξημερωθούν και να μάθουν να λένε μερικές λέξεις.
Τα υπόλοιπα είδη αριστοκρατικών ψιττακίσκων δεν εισάγονται συχνά. Από αυτά αναφέρουμε: Πωγωνάτο παπαγαλάκι (Psittacula alexandri fasciata), παπαγαλάκι της Ιάβας (Psittacula alexandri alexandri), παπαγαλάκι της Κίνας (Psittacula derbyana) και περιστερο - παπαγαλάκι (Psittacula columboidew).